Módosult a vidékfejlesztési projektek sikeres megvalósítását segítő tájékoztató
A gazdák vidékfejlesztési beruházásainak eredményes megvalósítása érdekében módosult az EMVA Irányító Hatóság, vidékfejlesztési projekteket érintő tájékoztatója. A Széchenyi2020 honlapon elérhető iránymutatás a nyertes pályázók számára a fejlesztéseik során felmerülő kérdésekben nyújt segítséget.

A most megjelent módosítás a már beérkezett kifizetési kérelmek gyakorlati tapasztalataihoz igazodva került kialakításra. Ennek megfelelően elsősorban a mérföldkövek módosítása, a változás bejelentés, illetve az építési költségek elszámolásának szabályai kapcsán változott, illetve egészült ki a korábban megjelent iránymutatás.  Az építési költségek elszámolásának szabályai tekintetében fontos hangsúlyozni, hogy az Építési Normagyűjtemény (ÉNGY) az egyes építési tételek tekintetében maximális elszámolható árat – ún. referenciaárat – tartalmaz. Amennyiben – például a közbeszerzési kötelezettség miatt – kötöttek a tényleges árak, a kedvezményezett a támogatási kérelem benyújtásakor érvényes ÉNGY kódokkal beazonosított tételek szerint számolhat el, de a kifizetési igénylés benyújtásakor érvényes ÉNGY referenciaárak mértékéig.

A Vidékfejlesztési Program keretében társfinanszírozott projektek megvalósításával kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdésekről megjelent tájékoztató a www.szechenyi2020.hu oldalon mindenki számára elérhető.

(AM Sajtóiroda)

Content Management Powered by CuteNews

Archív hírek