Társadalmi Egyeztetésen a Kisfaludy Turisztikai Program pályázati felhívás tevezete
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogram. Célja, hogy Magyarország Közép-Európa turisztika központja legyen. A program célja olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projektek támogatása, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak és az egyes termékek összekapcsolódásán keresztül erősítik a térségi kínálatot, oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program zászlóshajó projektje.

Minden idők legnagyobb hazai szállásfejlesztési programjával a kormány legfontosabb törekvése, hogy a stratégiai turizmusfejlesztési célokhoz illeszkedő, azaz üzletileg is hosszútávon fenntartható, versenyképességet javító szálláshelyek jöjjenek létre.

A konstrukció 14 éves futamideje alatt a kereskedelmi szálláshelyek közel 30 000 szobája újulhat meg Magyarországon, ezáltal lehetőségből valósággá válik a szállodai szektor minőségi szintlépése, megvalósul a paradigmaváltás a kereskedelmi szálláshelyek legjelentősebb szegmenseiben.

A konstrukció legfőbb törekvése, hogy az egyes turisztikai élményelemek csomaggá rendezését ösztönözze Magyarországon (szálláshelyeket az attrakciókkal, attrakciókat egymással), amely a magyar turizmus versenyképességének erősítése mellett hosszabb tartózkodási időt és magasabb vendégköltést eredményez a fejlesztési térségekben.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívás tervezeteit az MTÜ 2017. július 3-ától a hónap végégig társadalmi egyeztetésre bocsátja, és széleskörű szakmai konzultáció során kívánja véglegesíteni.

A fejlesztések első ütemben a kis- és középvállalkozások támogatásával három kiírásban, három térségben lesznek elérhetőek 2017 szeptemberében: TFC-1.1.1-2017-A Balaton; TFC-1.1.1-2017-B Sopron-Fertő és TFC-1.1.1-2017-C Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térségében. A további térségekre vonatkozó pályázatok pedig ütemezetten jelennek majd meg.

A szakmai konzultáció keretében érkező észrevételeket a palyazat@mtu.gov.hu e-mail címen várja az MTÜ.

A Pályázati felhívás tervezete elérhető az alábbi linkre kattitva:

Content Management Powered by CuteNews

Archív hírek