Pályázati lehetőség az 5000 fő alatti településen működő mikrovállalkozások számára
2012. május 14.

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 47/2012 (V. 11.) VM rendelet. 2012. június 1. - június 30. között nyújthatják be a kistelepüléseken működő (vagy induló) mikro-vállalkozások és a későbbiekben egyéni vállalkozóvá váló magánszemélyek támogatási kérelmeiket vállalkozásuk tevékenységének fejlesztésére.

A fejlesztéssel érintett gazdasági tevékenységhez kapcsolódó építési beruházásokra, infrastruktúrafejlesztésekre, eszköz és gépbeszerzésekre, minőség és környezetirányítási rendszerek, szabványok bevezetésére, egyéb járulékos költségekre legalább 1 millió Ft, legfeljebb 10 millió Ft támogatás igényelhető.

 

A támogatás mértéke a hátrányos helyzetű településeken az összes elszámolható kiadás 65%-a, nem hátrányos helyzetű településeken 60%-a.

 

Az Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület területéről jogosult települések:

 

  • Hátrányos helyzetűek: Csanytelek, Felgyő Tömörkény, Derekegyház, Nagytőke, Nagymágocs, Fábiánsebestyén, Árpádhalom, Eperjes

 

  • Nem hátrányos helyzetűek: Szegvár



 

A kérelmeket postai úton a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett formanyomtatványon a beruházás helye szerinti illetékes LEADER HACS munkaszervezeti irodájához kell benyújtani!

 

A támogatási kérelemmel kapcsolatos tájékoztatást nyújt Egyesületünk a munkaszervezeti irodában (6640 Csongrád, Dózsa György tér 18.), és a 63/850-954, illetve a 20/413-4248-es telefonszámon, valamint a leader@csongrad.hu e-mail címen.

 

A rendelet és mellékletei az alábbi linkekre kattintva letölthetőek:

 

Mikrorendelet 

1. melléklet a 47-2012. (V. 11.) vm rendelethez

2-6. melléklet a 47-2012. (V. 11.) VM rendelethez


Content Management Powered by CuteNews

Archív hírek